Top 10 Matkatarjoukset - Top 10 Potovanja

Ajankohtaista koronavirustilanteesta ja miten se saattaa vaikuttaa matkaasi
* päivitetty 30.4.2021

Top 10 Matkatarjoukset seuraa koronavirustilanteen kehittymistä maailmalla ja miten se vaikuttaa asiakkaidemme matkustamiseen. Pyrimme pitämään tämän sivun ajan tasalla, joten palaa säännöllisesti.

Ajankohtaista tietoa eri maiden mahdollisista matkustusrajoitteista löytyy myös EU:n re:open sivuilta tästä.

2021:

30.4.2021 - Lähes kaikki toukokuun lähdöt on peruutettu, ja muutoksia on tehty kesäkuun lentoaikatauluihin. Jos teillä on matka toukokuussa tai kesäkuussa, tarkistakaa ensin lentoyhtiön sivuilta onko lentonne peruttu/muutettu, ennen kun otatte meihin yhteyttä. 

Tällä hetkellä osa kesäkuun- ja lähes kaikki heinäkuun matkoista on vielä määrä toteuttaa normaalisti, mutta tilanteeseen voi tulla muutoksia mikäli rootustahti ja tautitilanne Euroopassa ei etenisi suunnitelmien mukaan. 

Olemme itse yhteydessä kaikkiin niihin asiakkaisiin, joiden matka peruuntuu. Otamme yhteyttä asiakkaisiimme lähtöpäivän mukaisessa järjestyksessä. Pyydämme odottamaan yhteydenottoamme, älkää ystävällisesti ottako yhteyttä meihin tällä hetkellä. Jos matkasi on peruutettu, ja haluat nopeuttaa käsittelyä, katso myös kohta 'Näin pyydät muutosta matkustusaikaan mikäli matkasi on peruutettu"

 

2020: 

18.3.2020 - Olemme päättäneet peruuttaa KAIKKI ulkomaille suuntautuvat matkat, 
joiden lähtöpäivä on 19.3-12.4. 

27.3.2020 - Huhtikuun Bulgarian matkat joiden lähtöpäivä on 30.4 asti on peruttu.

27.3.2020 - Otamme nyt myös vastaan matkan siirtopyyntöjä lähdöille 4-6/2020 vaikka matkaa ei olisi peruttu. Toimi allaolevien ohjeiden mukaan

3.4.2020 - Lähes kaikki* matkat ajalla 13.4-30.4 on peruttu. *Wizzair: Turku-Skopje lentoja ei ole peruttu ajalla 17.4-30.4 mutta tilannetta seurataan päivittäin

15.5.2020 - Kaikki Norwegianinin, Ryainairin ja Sunexpressin lennot n.15.6  asti on peruttu. Jos matkasi on Norwegianin lennoilla ennen tätä päivämäärää, ole yhteydessä. 

10.8.2020 - Lähes kaikki Norwegianin syyskuun lennot peruttu. 

Olemme itse yhteydessä kaikkiin niihin asiakkaisiin, joiden matka peruuntuu. Otamme yhteyttä asiakkaisiimme lähtöpäivän mukaisessa järjestyksessä. Pyydämme odottamaan yhteydenottoamme, älkää ystävällisesti ottako yhteyttä meihin tällä hetkellä. Jos matkasi on peruutettu, ja haluat nopeuttaa käsittelyä, katso myös kohta 'Näin pyydät muutosta matkustusaikaan mikäli matkasi on peruutettu"

Kaikkiin ennen 31.7. matkustaviin on tällä hetkellä otettu yhteyttä. Jos lähtöpäiväsi on tätä ennen ja et ole saanut viestiä, tarkista roskaposti- ja mainospostikansiot! 
 

Yhteydenotot asiakaspalveluumme / ohjeet

Tällä hetkellä puhelinpalveluumme on ruuhkautunut joten pyydämme että soitat vain todellisissa hätätilanteissa. Jos asialla kiire, lähetä email otsikolla "todella kiire + lähtöpäivä + varausnumero"

- Ystävällisesti älä kuormita asiakaspalveluamme ellei pakko, vaan ota yhteyttä myöhemmin. Tällä hetkellä priorisoimme seuraavien viikkojen aikana matkustavien muutospyyntöjä ja peruutuksia. Älä ota  yhteyttä meihin ellei ole pakko, me otamme yhteyttä teihin lähtöpäiväjärjestyksessä.
- Jos matka on 30.4 jälkeen ja lentoa ei ole peruttu niin matkaa ei ole peruttu eikä toistaiseksi olevan tiedon pohjalta tulla perumaan. Sinulla saattaa silti olla mahdollisuus muuttaa matkan ajankohtaa. 
- Muutamat lentoyhtiöt (mm. Finnair, Norwegian) mahdollistavat ajankohdan muutoksen ilmaiseksi. Muutoksesta saattaa joutua maksamaan lisämaksun, jonka suuruus vaihtelee kohteittain ja uuden lennon ajankohdan mukaan. Hotellien peruutus- ja muutosehdot ovat varauskohtaisia. Jos matkanne on peruttuttu pyydämme harkitsemaan matkan ajankohdan muutosta peruutuksen sijaan.
- Top 10 Matkatarjoukset palvelee 7 päivää viikossa, ja teemme kaikkemme aikataulumuutosten mahdollistamiseksi (jos se on vain lentoyhtiön- ja hotellien sääntöjen mukaan mahdollusta) myös matkoille joita ei ole peruttu.  

Näin voit pyytää muutosta matkustusaikaan mikäli matkasi on peruttu

Lähetä sähköposti osoitteeseen [email protected]

- merkitse otsikkoon "peruutus tai muutospyyntö" + varausnumero + lähtöpäiväsi, esim. näin "muutos 12345 / 23.3". 
- kerro meille valmiiksi mille ajankohdalle haluaisit tehdä muutoksen ja mahdollisen joustovaran, niin pystymme suoraan vastaamaan ehdotuksella ja nopeuttamaan käsittelyä
- jos olet saanut lentoyhtiöltä ilmoituksen lennon peruutuksesta tai aikataulumuutoksesta, lähetä viesti myös meille. 

Koronavirustilanteen poikkeukselliset peruut- ja muutosehdot

Valtioneuvosto-, UM- tai hallituksen ohjeistukset eivät vaikuta normaaliin peruutustoikeuteen, vaan matkat voi perua- ja muuttaa normaalien matkaehtojen mukaisesta. Tämä tarkoittaa sitä että lentoja ei voi perua, ja hotellien peruutusehdot ovat varauskohtaisia. 

Sen sijaan jos lentoyhtiö on itse perunut lennon, niin vaihtoehtona on joko uuden vastaavan lennon järjestäminen samalle ajankohdalle, matkan peruminen tai siirtäminen toiselle ajankohdalle. Nämä tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti. 

Muutamat maat ovat myös sulkeneet rajoja, tai julkistaneet poikkeustilan joka johtaa lentojen peruutuksiin tai hankaloittaa matkustamista. Näiden kohteiden osalta sovelletaan mahdollisesti eri sääntöjä mutta koska tilanne muuttuu tällä hetkellä niin nopeasti, nämä on arvioitava tapauskohtaisesti. Tutustu maakohtaisiin rajoituksiin alla. 

Muutoksista (mikäli lentoyhtiö- ja/tai hotelli mahdollistavat muutoksen, kts myös alla "joustavat ehdot") Top 10 Matkatarjoukset ei peri täss' tilanteessa peruutusmaksua, mutta hotellin ja lennon ajankohta saattaa olla alkuperäistä ajankohtaa kalliimpi, jolloin lentoyhtiä ja hotelli saattaa periä hintaeron. 

Joustavat muutosehdot uusiin varauksiin

Uusiin varauksiin tarjoamme nyt ilmaisen muutosoikeuden sekä Finnairin että Norwegianin lentoihin perustuviin matkapakettivarauksiin. Voimassa 6-22.3.2020 välillä tehtyihin varauksiin.
>> Katso tarkat ehdot kampanjasivulta 

 

Korvaako matkavakuutus jos matkan peruu koronaviruspelon takia? 

Koska kyseessä on force-majoire tilanne (poikkeukselliset olosuhteet) niin suurin osa matkavakuutusyhtiöistä ei korvaa koronan takia tehtyjä matkaperuutuksia. 

IF matkavakuutus on ainut joka omilla sivuilla myöntää korvaavansa koronan takia perutut matkan heidän Kriisiturvansa kautta, lue lisää tästä.

Muiden matkavakuutusyhtiöiden ehdot ovat tältä osin epäselviä, joten asiaa kannattaa kysyä omalta vakuutusyhtiöltä. Esim. Lähitapiola ilmoitti ennen epidemian leviämistä Eurooppaan että korvaisivat esim. peruutettuja Kiinanmatkoja, mutta sen jälkeen ovat "hiljentyneet". 

Sen sijaan jos ennen matkaa sairastuu itse koronaan ja joutuu perumaan matkan, tai matkan aikana sairastuu koronaan ja ei pääse alkuperäisellä lennolla kotiin ovat normaaleja korvattavia tilanteita. 

Maakohtaiset rajoitukset ja maakohtainen koronatilanne

Päivitetty viimeksi 13.3.2020 - näitä ei päivitetä enää koska matkat 18.3-13.4 on peruttu

Matkat Italiaan

Matkat Italiaan 31.3. asti on peruttu. 

Matkat Espanjaan (ja Kanarialle)

Espanjan hallitus on määrännyt maahan poikkeustilan 30.3 asti, joka rajoittaa palveluja. Lennot Espanjaan jatkuvat normaalisti myös tänä aikana, muutamia peruutuksia ja uudelleenreitityksiä lukuunottamatta. Poikkeustilan aikana palvelut toimivat rajoitetusti. Hotellit ovat auki rajoitetusta (ruokailutiloja/palveluja joissain hotelleissa rajoitettu/suljettu), samoin ruokauapat, apteekit, tupakka- ja paperikaupat, parturi-kampaamot, mutta muut liikkeet ovat suljettuina. Taksit ja lentokenttäkuljetukset toimivat normaalisti. Rannat on suljettu ja liikkuminen sallittu esim. ruokakauppaan, apteekkiin, koiran ulkoiluttaminen ja muut pakolliset asioinnit ovat sallittuja. 

Poikkeustilan aikana Espanjaan matkustavat voivat muuttaa matkan aikataulua myöhempään 30.11.2020 asti (maksamalla uuden ajankohdan mahdolliset hintaeron - sekä Finnair että Norwegian on poistanut varsinaisen muutosmaksun toistaiseksi).

Jos matkasi Espanjaan alkaa ennen 30.3 voimme myös muuttaa hotellivarauksen vaikka hotellia ei peruutusehtojen mukaan olisi mahdollista perua/siirtää. Tämän jälkeen olevat varaukset toistaiseksi normaalien peruutus/muutosehtojen mukaan. 

Matkat Tsekkeihin

Matkat Tsekkeihin on peruttu 30.3 asti  viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. Tarjoamme muutosoikeuden peruttuihin matkoihin. 

Matkat Bulgariaan

Bulgariassa ei ole toistaiseksi todettu hirveästi koronavirustapauksia (43 kpl, päivitetty 14.3) mutta maa on julkistanut poikkeustilan siltä varalta että mikäli tilanne muuttuu, viranomaisilla olisi mahdollisuus ryhtuä toimenpiteisiin. Tällä hetkellä poikkeustila ei vaikuta matkustamiseen. 

Matkat Puolaan

Matkat Puolaan on peruttu 28.3 asti viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. Tarjoamme muutosoikeuden peruttuihin matkoihin.  

Matkat Unkariin

Matkat Unkariin on peruttu 28.3 asti viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. Tarjoamme muutosoikeuden peruttuihin matkoihin. 

Matkat Liettuaan

Matkat Liettuaan on peruttu 28.3 asti viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. Tarjoamme muutosoikeuden peruttuihin matkoihin. 

Matkat Latviaan

Matkat Latviaan on peruttu 30.3 asti viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. 

Matkat Turkkiin

Matkat Turkkiin jatkuvat normaalisti, mutta Turkki on rajoittanut tettyjen kansallisuuksien pääsyn maahan. Jos et ole suomen kansalainen tarkista ajan tasalla olevat rajoitukset  tästä.

Matkat Yhdysvaltoihin

Kaikki matkat peruttu toistaiseksi. 

Matkat Israeliin

Kaikki matkat peruttu toistaiseksi. 

Matkat Vietnamiin

Vietnam on poistanut viisumivapauden suomalaisilta. Jos matkustat Vietnamiin, ole yhteydessä Vietnamin suurlähetystöön. 
 
Matkat Kyprokselle
Matkat Kyprokselle on peruttu 30.3 asti viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. 
 
Matkat Tanskaan
Matkat Tanskaan on peruttu 13.4 asti viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. 
 
Matkat Kreikkaan
Matkat Kreikkaan jatkuvat normaalisti, ja normaalit muutos- ja peruutusoikeudet koskevat näihin matkapaketteihin. 
 
Matkat Pohjois-Macedoniaan
Matkat Pohjois-Macedoniaan jatkuvat normaalisti, ja normaalit muutos- ja peruutusoikeudet koskevat näihin matkapaketteihin. Maa estää kuitenkin sellaisten matkustajien pääsyn jotka ovat viimeisen 14 pv aikana vierailleet sellaisessa maassa jonka maa luokittelee korkaksi riskiksi. Lista  tästä.
 
Matkat Kroatiaan
Matkat Kroatiaan jatkuvat normaalisti, ja normaalit muutos- ja peruutusoikeudet koskevat näihin matkapaketteihin. 
 
Muut kohteet
Ei tiedossa olevia matkustusrajoitteita jotka koskisivat suomalaisia ja Suomesta järjestettäviä matkoja. 

Uusimmat matkatarjoukset

Umag - 4* Sol Umag Hotel Sol Umag Plava Laguna

Umag, Croatia

Dopustovanje v Umagu z vključeno namestitvijo v Sol Umag 4*. Paket vključuje namestitev z zajtrkom a..

Accommodation / Hotel

Od € 63

Poteče v 4 urah 12 min.

Rovinj - 4* Hotel Eden

Rovinj, Croatia

Perfekten oddih v Rovinju z vključeno namestitvijo v enem boljših 4* hotelov na Hrvaškem hotel Eden...

Accommodation / HotelFree parkingWheel-chair friendly

Od € 93

Poteče v 2 dneh 4 urah 12 min.

Portorož - Grand Hotel Bernardin 5*

Portoroz, Slovenia

Privoščite si čudovit oddih v Grand Hotelu Bernardin 5* v Portorožu. Ponudba vključuje namestitev, z..

Accommodation / HotelFree parking

Od € 120

Poteče v 4 urah 14 min.

Lanzarote - Blue Sea Apartamentos Costa Teguise Beach (tudi all-inclusive)

Lanzarote, Spain

Počitnice na sončnih Kanarskih otokih na izjemnem otoku Lanzarote! Vključno z letalskim prevozom, na..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer includedFree parking

Od € 294

Poteče v 6 dneh 4 urah 13 min.

Gran Canaria - Playa del Ingles, 4* Labranda Bronze Playa

Playa del Ingles, Spain

All-inclusive počitnice na otoku Gran Canaria in letovišču na jugu Playa del Ingles. Vključno z leta..

Accommodation / HotelFlights includedTransfer included

Od € 369

Poteče v 4 urah 12 min.

Malta - 4* All-inc Soreda Hotel

Qawra, Malta

Odpotujte na Malto! Ponudba vključuje letalski prevoz, prevoz iz letališča do hotela, namestitev v ..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer includedWheel-chair friendly

Od € 372

Poteče v 4 urah 14 min.

Tenerife - All-inc. 3* Labranda Bahia Fañabe

Costa Adeje, Spain

Preživite počitnice na jugu otoka Tenerife v znanem turističnem kraju Costa Adeje, ki slovi po odlič..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer included

Od € 390

Poteče v 4 urah 12 min.

Rodos - 4* Labranda Blue Bay Resort

Rhodes, Greece

All-inclusive počitnice z vodnim parkom na otoku Rodos! Vključno z letalskim prevozom, namestitvijo ..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer includedFree parking

Od € 399

Poteče v 7 dneh 4 urah 13 min.

Istanbul - 3* Hotel Perula

Istanbul, Turkey

Istanbul, Konstantinopel ali Carigrad, več imen za eno čudovito mesto! Ponudba vključuje direktni le..

Accommodation / HotelChecked in baggageFlights included

Od € 450

Poteče v 4 urah 14 min.

Tenerife - Puerto de La Cruz 4* Blue Sea Puerto Resort

Puerto de la Cruz, Spain

Preživite počitnice v čudovitem zelenem okolju otoka Tenerife, Puerto de la Cruz! Ponudba vključuje ..

All-IncAccommodation / HotelFlights included

Od € 469

Poteče v 7 dneh 4 urah 13 min.

5* Ultra All-inclusive na Rodosu - Akti Imperial Deluxe Resort & Spa

Rhodes, Greece

Udobne in elegantne počitnice na plaži na otoku Rodos z Ultra All-inclusive ponudbo! Paket vključuje..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer included

Od € 489

Poteče v 4 urah 14 min.

CANCUN - 5* Oleo Cancun Playa All Inclusive Boutique Resort

Cancun, Mexico

Sanjski Cancun in njegove dolge peščene plaže! Vključno z letalskim prevozom iz Ljubljane oz. bližnj..

All-IncAccommodation / HotelChecked in baggageFlights includedTransfer included

Od € 899

Poteče v 4 urah 13 min.