Brezplačno testiranje na nekaterih mejnih prehodih! - Top 10 Potovanja

Brezplačno testiranje na nekaterih mejnih prehodih!

Nove izjeme pri prehajanju meje

V veljavo so stopile nove spremembe pri prehajanju meje: za vstop brez karantene ali negativnega testa PCR je pet novih izjem: med njimi so otroci, ki še niso dopolnili 13 let in potujejo skupaj z ožjim družinskim članom, ki ni napoten v karanteno oziroma mu ni zavrnjen vstop. Izjema so po novem tudi določeni športniki in športni delavci. Nova izjema pa so še pripadniki nujnih služb, ki izvajajo humanitarne prevoze ali nudijo pomoč pri reševanju in odpravi posledic nesreč.

Testiranje na petih mejnih prehodih s Hrvaško

Od danes (2.1.2021) lahko tisti, ki želijo ob prihodu iz rdeče države v Slovenijo vstopiti na zunanji schengenski meji, pri čemer ne bodo predložili negativnega PCR-testa ali pa če ne sodijo med 12 izjem, v državo vstopijo samo na mejnih prehodih, kjer so zagotovljeni pogoji za testiranje s hitrimi testi.

To so letališče Jožeta Pučnika ter mejni prehodi s Hrvaško Obrežje, Gruškovje, Metlika, Središče ob Dravi in Jelšane. Testiranje je brezplačno. Kdor bo na testiranju negativen, bo lahko vstopil brez napotitve v karanteno na domu.

Državljanom tretjih držav na nenujnem potovanju, ki testiranja s hitrim testom ne bodo želeli opraviti ali bodo pozitivni, bodo vstop v državo zavrnili. Drugi, ki se ne bodo želeli testirati ali bodo pozitivni na koronavirus, pa bodo morali v karanteno na domu.

Nadaljuje se akcija cepljenja

Prvi letošnji konec tedna je sicer zaznamovan z nadaljevanjem cepilne akcije v zdravstvenih domovih in bolnišnicah. Manjša odsotnost zdravstvenih delavcev zaradi okužb s koronavirusom bi lahko poskrbela za bolj robusten zdravstveni sistem v prvih mesecih novega leta in mirnejše čakanje na dovoljšno precepljenost prebivalstva.

NE POZABITE NA NEVERJETNE POPUSTE z direktnimi leti iz Ljubljane v GRČIJO, ki spada na oranžni seznam držav in ob povratku v Slovenijo ni potrebna karantena ali negativen izid COVID-19. https://bit.ly/Grčija_direktniLJ_T10P

Garantiramo najboljše cene paketov (v primeru da najdete boljšo, vam jo dodatno znižamo), za rezervacije in pomoč smo vam na voljo na info@top10potovanja.com ali na +386 1 828 0257. 

Pomembno‼ Na voljo imamo tudi najboljše cene iz bližnjih letališč v tujini za vse grške destinacije po najboljših cenah na https://bit.ly/Grcija_2021_Top10Potovanja

Za rezervacije smo vam na voljo preko telefona: ☎️+386 1 828 0257 ali 📧e-naslova️: info@top10potovanja.com!
www.top10potovanja.com

Potuj s stilom, potuj s Top 10 Potovanja! 😉

vir: http://bit.ly/rtv_covidtest_T10P

Oglejte si vse članke