SPROŠČANJE UKREPOV in najnovejše informacije - Top 10 Potovanja

SPROŠČANJE UKREPOV in najnovejše informacije

NOVO s 12.7.2021

s 15.7. se ukinjajo seznami držav in izenačujejo pogoji za vstop v Slovenijo!
 
Ključne novosti so:
 • ukinjajo se seznami držav,
 • izenačujejo se pogoji za vstop v Slovenijo: za vse velja pogoj PCT,
 • dokazila so lahko tudi evropsko digitalno covid potrdilo in digitalno covid potrdilo tretje države,
 • ostajata le dve izjemi za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in negativnega testa, in sicer za dvolastnike in otroke, mlajše od 15 let, v spremstvu starša oziroma skrbnika.

Vse informacije za vstop v posamezno državo imate tukaj: LINK

Pogoji za vstop v Slovenijo

Vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli osebi, ki predloži:

 • negativni rezultat PCR testa, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa,
 • negativni rezultat HAG testa, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,
 • potrdilo o prebolelosti (dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev),
 • potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je preteklo od prejema: drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni, odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni, drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology preteklo najmanj 14 dni, drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni;
 • potrdilo o cepljenju za prebolevnike (potrdilo o prebolelosti in dokazilo, da je bila v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma začetka simptomov oseba cepljena z enim odmerkom cepiva iz prejšnje točke, pri čemer se zaščita vzpostavi z dnem cepljenja, 
 • evropsko digitalno covid potrdilo v digitalni ali papirni obliki, opremljeno s QR kodo, ki vsebuje podatke o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike (EU DCP),
 • digitalno covid potrdilo tretje države v digitalni ali papirni obliki, opremljeno s QR kodo, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku (DCP tretje države).
 • Če je oseba cepljena s kombinacijo dveh različnih cepiv iz 4. točke, se zaščita vzpostavi po preteku časa od prejema drugega odmerka posamezne vrste cepiva. Če je taka oseba prvič cepljena s cepivom iz tretje ali pete alineje 4. točke (cepivo proizvajalca AstraZeneca), se zaščita vzpostavi takoj po drugem cepljenju, če se drugič cepi s cepivom iz prve alineje 4. točke (cepivo proizvajalca Biontech/Pfizer) ali druge alineje 4. točke (cepivo proizvajalca Moderna) in drugi odmerek prejme v roku od 4 do 12 tednov po prejemu prvega odmerka.
 • Oseba, ki ne predloži enega od zgoraj navedenih dokazil, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

Vstop brez napotitve v karanteno in negativnega testa

Vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli naslednjim kategorijam oseb:

 • otroku, ki še ni dopolnil 15 let in prehaja mejo skupaj z ožjim družinskim članom, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Slovenijo, ali v organizirani skupini v spremstvu vzgojitelja, učitelja ali skrbnika, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Slovenijo,
 • dvolastniku ali najemniku zemljišča v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje, ki prehaja državno mejo s sosednjo državo zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelsko-gozdarskih del in se vrača čez mejo najpozneje v desetih urah po prehodu meje. Izjema velja tudi za ožje družinske člane posameznika in druge osebe, ki imajo s posameznikom na istem naslovu prijavljeno prebivališče, kadar potujejo skupaj.
 • Oseba, ki uveljavlja eno od teh izjem, mora policiji predložiti dokaze za obstoj teh izjem, sicer se napoti v karanteno na domu. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.!

 

NOVO, 7.7.2021

Strokovna skupina za covid-19 je vladi predlagala, da bi cepljene in prebolele oprostili karantene ob vrnitvi iz rdečih in temnordečih držav, je včeraj za POP TV potrdila vodja skupine Mateja Logar. Več informacij sledi. Trenutno še vedno velja, da za prihod iz TEMNORDEČIH še vedno velja 10 dnevna karantena za vse potnike, ne glede na to ali so cepljeni. 

NOVO: EU Covid digitalna potrdila s QR kodo že na voljo tudi v Sloveniji!
 
Preprosto si ga natisnete iz vašega zVem portala, poleg EU pa veljajo tudi v Egiptu za vstop v državo brez dodatnih omejitev (če ste cepljeni tako ne rabite več PCR testa)! Več informacij tukaj: https://www.nijz.si/sl/eu-digitalno-covid-potrdilo
 
NOVO! Grčija ne zahteva testiranja za otroke, mlajše od 12 let, za starejše pa še vedno velja hitri ali PCR test, ki ne sme biti starejši od 48 ur, razen za tiste, ki so se cepili ali preboleli COVID-19. 
 
Odlične novice za potovanje v Grčijo, poleg negativnega PCR testa je sedaj dovolj, da pred odhodom napravimo hitri test (brezplačen v primeru, da imamo digitalno potrdilo). HAT ob prihodu ne sme biti starejši od 48 ur! Brez omejitev vstopa v Grčijo za cepljenje osebe s cepivom za COVID-19. Več informacij za potovanja v Grčijo, tukaj: https://travel.gov.gr/#/
 
NOVO! Za Italijo je po novem potreben hitri ali PCR test (48 ur), razen za cepljene (14 dni od zadnjega odmerka), prebolele (ne več kot 180 dni od pozitivnega testa), otroke, mlajše od 6 let in osebe v tranzitu. Izpolniti je potrebno spletni obrazec European Digital Passenger Locator Form (dPLF), tudi za tranzit.
 
NOVO! V Francijo lahko greste že z hitrim testom! PCR ali hitri test ne sme biti starejši od 72 ur, razen za cepljenje, tranzit in otroke do 11.leta.
 
Španija prestavila mejo testiranja za otroke!
Po novem Španija ne zahteva testiranja za otroke, mlajše od 12 let, za starejše pa še vedno velja hitri ali PCR test, ki ne sme biti starejši od 48 ur, razen za cepljene in prebolele.
 
Spremembe pri Malti in Bosni in Hercegovini!
NOVO! Malta ne zahteva testa za otroke, mlajše od 5 let. Bosna in Hercegovina za otroke, mlajše od 7 let.
 
Starostne omejitve testiranj po državah je naslednji:
 
Otroci, ki ne potrebujejo testa, morajo biti mlajši od spodnje napisane starosti:
 
Slovenija - 15
Hrvaška - 12
Bosna in Hercegovina - 7
Srbija - 15
Švica - 16
Avstrija - 10
Nemčija - 6
Češka - 5
Islandija - otroci letnik 2005 ali mlajši so testirani na meji, ne potrebujejo PCR že prej
Ciper - 12
Francija - 11
Grčija - 12
Španija - 12
Italija - 2
Portugalska - 2
Malta - 5
Dubaj - 12
Egipt - 6
Turčija - 6
Maldivi - 1
 
NOVO s soboto, 19.6.2021 ! Slovenija uvaja zeleni in oranžni seznam poleg sedanjega rdečega in temno rdečega. Seznami držav po barvah se nahajajo spodaj*. Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Odlok začne veljati 19. junija in velja do vključno 27. junija 2021. 
 • uvedba oranžnega in zelenega seznama držav,
 • vse tretje države, ki niso izrecno navedene na zelenem, rdečem in temno rdečem seznamu, spadajo med oranžne,
 • negativni test PCR se podaljšuje na 72 ur od odvzema brisa, pri negativnem hitrem antigenskem testu (test HAG) ostaja 48 ur,
 • za prihod iz rdečih in temno rdečih držav se ob vstopu v Slovenijo zahteva predložitev testa PCR, oseba pa se nato napoti v karanteno na domu. To ne velja za cepljene in prebolele osebe, ki lahko v Slovenijo vstopijo, če predložijo potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike,
 • pri dosedanjih izjemah ni sprememb.
 
Slovenija pri pogojih za povratek sledi semaforju EU, ki je objavljen tukaj:
 
 
10-dnevna karanteno se lahko po petih dneh prekine z negativnim PCR testom.
 
Med med izjeme za vstop v Slovenijo brez karantene in brez negativnega izvida testa po spadajo tudi otroci do 15 leta v spremstvu staršev ali v organizirani skupini v spremstvu vzgojitelja, učitelja ali skrbnika.
 
NOVO! Določena sta temno rdeči in rdeči seznam, ki ločita države na visoko rizične in rizične, prehajanje slovenske meje pa se pri tem ne spremeni. Oseba, ki prehaja mejo iz temno rdeče ali rdeče države, potrebuje negativni PCR test, potrdilo o preboleli bolezni ali potrdilo o cepljenju (splošne izjeme). Še vedno veljajo tudi posebne izjeme, ki so objavljene na Prehajanje meja.
 
Za vse informacije in ponudbe smo na voljo na [email protected] ali na +386 1 828 0257‼😍😍
GARANTIRAMO najboljše cene, če najdete boljšo vam jo dodatno znižamo‼
 
SOSEDNJE DRŽAVE, KAKO JE Z VSTOPOM? 
 
Hrvaška – Potreben hitri (48ur) ali PCR (72ur) test, razen za prebolele in cepljene. Izpolniti je potrebno spletni obrazec.
 • Vstop na Hrvaško brez testa je mogoč za cepljene:
 • 14 dni po prejemu zadnjega odmerka cepiva ali
 • od 22. dneva do največ 42. dneva po prvem odmerku Pfeizer in Moderna
 • od 22. dneva do največ 84. dneva po prvem odmerku AstraZeneca
 • s prvim odmerkom kateregakoli cepiva po prebolelosti v zadnjih 180 dneh – vstop brez testa se podaljša za 6 mesecev po cepljenju
 • Vstop na Hrvaško brez testa je mogoč tudi prebolelim, ki imajo pozitiven PCR test, starejši od 11 dni, vendar ne več kot 180 dni.
 • Otroci pod 12 let so izjema in testa ne potrebujejo.
 
Italija
 
48 ur pred vstopom PCR ali hitri test, razen za otroke, mlajše od 2 let in osebe v tranzitu.
prebolevnost in precepljenost se trenutno še ne upoštevata
NOVO! izpolniti je potrebno spletni obrazec European Digital Passenger Locator Form (dPLF), tudi za tranzit.
 
POMEMBNO!!! Za tranzit do letališča v Avstriji, Hrvaški ali Italiji testi in spletni obrazci niso potrebni. Tranzit se dokazuje z letalsko karto, ki jo pokažeš na meji!!!
 
Avstrija zahteva 72 ur pred vstopom PCR ali hitri test. Med izjeme, ki lahko vstopijo v Avstrijo brez PCR testa, sodijo:
 • osebe v tranzitu
 •  otroci pod 10 let
 • osebe, ki so prebolele virus v zadnjih 6 mesecih in to dokazujejo s pozitivnim PCR testom ali zdravniškim potrdilom. Kot dokaz prebolelosti velja tudi dokaz protiteles in sicer 3 mesece od opravljenega testa.
 • osebe, ki so prejele prvi odmerek cepiva vsaj 22 dni pred vstopom – prvi odmerek je dovolj za prehajanje 3 mesece, po drugem oz. zadnjem predvidenem odmerku pa je vstop v Avstrijo brez testa dovoljen 6 mesecev. Priznana cepiva v Avstriji so Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna in Sinopharm.
 • Obvezno je potrebno izpolniti spletni obrazec Pre-Travel-Clearance, razen za osebe v tranzitu.
Madžarska
 • Vstop na Madžarsko je dovoljen slovenskim državljanom, če so cepljenje opravili v Sloveniji ali na Madžarskem. Na Madžarsko lahko vstopijo cepljeni, ki ustrezajo pravilom za prehajanje slovenske meje (glej zgoraj pri Sloveniji). Pravila o prehajanju mej veljajo za vstop na Madžarsko enako kot so zapisana pravila za vstop v Slovenijo. Po informacijah slovenskega veleposlaništva to pomeni, da slovenski državljani s potrdilom o cepljenju vstopijo na Madžarsko, ne da bi morali v karanteno.
 • Za vse ostale potnike je še vedno poostren nadzor nad vstopom na Madžarsko. Vstop je mogoč le v izjemnih primerih – npr. tranzit in le na treh glavnih mejnih prehodih Dolga vas, Pince in Hodoš.Tranzit je dovoljen le čez dan med 5. in 22. uro in le po avtocestah in nekaterih glavnih cestah.
 • Poslovna potovanja so dovoljena le s potrdilom oz. vabilom madžarskega poslovnega partnerja.
 
Bosna in Hercegovina – PCR test ne sme biti starejši od 48ur, otroci do 7. leta v spremstvu staršev ne potrebujejo testa. Za tranzit čez Neum ni potrebno imeti dodatnih dokazil.
 
Srbija – PCR test ne sme biti starejši od 48ur, otroci do pod 12 let v spremstvu staršev ne potrebujejo testa.
 
Vstop brez testa je mogoč tudi s potrdilom o prejemu dveh odmerkov cepiva oz. enem odmerku AstraZenece, potrdilom o prebolelosti (ne sme biti starejše od 180 dni) ali potrdilom o prebolelosti in dodatno enem odmerku cepiva (prejem cepiva znotraj 8 mesecev prebolelosti). Otroci do 15. keta lahko potujejo brez testa, če potujejo z ožjimi družinskimi člani, ki sodijo med te izjeme.
 
Nemčija
 • Za vstop v Nemčijo je potrebno:
 • izpolnitev spletne prijave na www.einreiseanmeldung.de (s seboj imate lahko tiskano ali digitalno kopijo izpolnjenega obrazca)
 • obvezen PCR test (72ur) ali hitri (48ur) test, razen za precepljene (14 dni po prvem odmerku cepiva – tudi Astre) ali prebolele (pozitiven PCR izvid, starejši od 28 dni in mlajši od 6 mesecev)
 • otroci pod 6 let testa ne potrebujejo
 • potniki v tranzitu ne potrebujejo izpolniti obrazca ali imeti PCR testa (ga pa potrebujejo na letališču!)
 • Vsi potniki, ki v Nemčijo pripotujejo z letalom, morajo dokazila o negativnem izvidu testiranja, o prebolelosti ali o polnem cepljenju obvezno predložiti že pred vstopom v Nemčijo. To velja tudi za vse potnike, ki preko nemških letališč opravljajo tranzitno potovanje.
 
POMEMBNO! Za tranzit do letališča v Avstriji, Hrvaški ali Italiji testi in spletni obrazci niso potrebni. Tranzit se dokazuje z letalsko karto, ki jo pokažeš na meji.
 
Za vse informacije in ponudbe smo na voljo na [email protected] ali na +386 1 828 0257‼😍😍
GARANTIRAMO najboljše cene, če najdete boljšo vam jo dodatno znižamo‼

Rezultat PCR testa je veljaven tudi iz tretjih držav, a le z odvzemom na mestih, ki so potrjeni s strani Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano – TUKAJ. OSTALE IZJEME SPODAJ

PCR testi že od 55 € po osebi v Domžalah, več informacij o PCR in hitrih HAGT testih v Sloveniji tukaj: https://www.top10potovanja.com/news-item/1370.aspx

Negativni test ob vstopu v Slovenijo že zadošča, da karantena ne bo odrejena. PCR ne sme biti starejši od 48ur, hitri test pa ne od 24ur. Karantena se lahko prekine tudi ob naknadnem testiranju.

Za vse informacije in ponudbe smo na voljo na [email protected] ali na +386 1 828 0257‼😍😍
GARANTIRAMO najboljše cene, če najdete boljšo vam jo dodatno znižamo‼

POMEMBNO!
Nekatere države s seznamov še ne sprejemajo potnikov za nenujna (turistična) potovanja.
Uradna spletna stran EU z informacijami glede vsake posamezne države EU je dostopna TUKAJ.
Spletna stran s koristnimi informacijami glede Covid omejitev za vsako posamezno državo je dostopna TUKAJ.

Seznam se lahko kadarkoli spremeni. Najnovejše informacije prejmeš na:
Kontakt za nasvet policije v času koronavirusa
01 514 70 01, [email protected]
Informacije za popotnike
01 478 23 05 (uradne ure pon, sre, pet), [email protected]

Zeleni seznam držav
 
Na zelenih območjih ni visokega tveganja za okužbo. Kriterij za zeleni seznam je:
 
je stopnja skupno prijavljenih primerov okužbe s SARS-CoV-2 v 14-dnevnem obdobju nižja od 50 in stopnja pozitivnih testov na prisotnost SARS-CoV-2  med 1% in 4 %,
je stopnja skupno prijavljenih primerov okužbe s SARS-CoV-2 v 14-dnevnem obdobju 50 ali več vendar nižja od 75 in stopnja pozitivnih testov na prisotnost SARS-CoV-2 1 % ali nižja.
Oseba, ki prihaja z območja na zelenem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu. Ob vstopu pa mora predložiti dokazilo, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki je na zelenem seznamu (ali v Sloveniji). Če ne predloži ustreznih dokazil, se šteje, da prihaja z območja na temno rdečem seznamu.
 
Države članice EU/schengenskega območja:
 
 1. Avstrija
 2. Bolgarija
 3. Češka
 4. Danska (samo posamezne administrativne enote): administrativna enota Syddanmark
 5. Finska
 6. Francija (samo posamezne administrativne enote): administrativna enota Korzika ter čezmorski ozemlji Martinique in Mayotte
 7. Grčija (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Voreio Aigaio, Anatoliki Makedonia, Thraki, Ipeiros in Peloponnisos
 8. Hrvaška (samo posamezne administrativne enote): administrativna enota Panonska Hrvaška
 9. Italija (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Piemonte, Ligurija, Lombardija, Abruzzo, Molise, Puglia, Sardinija, Provincia Autonoma di Bolzano/Bozen, Provincia Autonoma di Trento, Veneto, Furlanija-Julijska krajina, Emilia-Romagna, Toskana, Umbria, Marche in Lazio
 10. Malta
 11. Nemčija (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Bavarska, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Spodnja Saška, Severno Porenje-Vestfalija, Rheinland-Pfalz, Posarje, Saška, Sachsen-Anhalt, Schleswig-Holstein in Turingija
 12. Norveška (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Rogaland, Møre og Romsdal, Nordland, Viken, Innlandet, Vestland in Trøndelag
 13. Poljska
 14. Portugalska (samo posamezne administrativne enote): avtonomna regija Madeira
 15. Romunija
 16. Slovaška
 17. Španija (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Galicija, Comunitat Valenciana in Balearski otoki

Tretje države:

 1. Albanija
 2. Avstralija
 3. Bosna in Hercegovina
 4. Izrael
 5. Japonska
 6. Koreja
 7. Kosovo
 8. Nova Zelandija
 9. Ruanda
 10. Severna Makedonija
 11. Singapur
 12. Srbija
 13. Tajska

CELOTEN SEZNAM TUKAJ: LINK

Oranžni seznam držav
 
Na območju na oranžnem seznamu je:
 
je stopnja skupno prijavljenih primerov okužbe s SARS-CoV-2 v 14-dnevnem obdobju nižja od 50 in stopnja pozitivnih testov na prisotnost SARS-CoV-2 4 % ali višja,
je stopnja skupno prijavljenih primerov okužbe s SARS-CoV-2 v 14-dnevnem obdobju 50 ali več vendar nižja od 75 in stopnja pozitivnih testov na prisotnost SARS-CoV-2 1 % ali višja ali
je stopnja skupno prijavljenih primerov okužbe s SARS-COV-2 v 14-dnevnem obdobju med 75 in 200, stopnja pozitivnih testov na prisotnost SARS-CoV-2 pa nižja od 4 %.
Vse tretje države, ki niso izrecno navedene na zelenem, rdečem in temno rdečem seznamu, spadajo med oranžne
 
Oseba, ki prihaja z območja na oranžnem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če predloži negativni test PCR ali test HAG, potrdilo o prebolelosti, potrdilo o cepljenju ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike.
 
Države članice EU/schengenskega območja:
 
 1. Belgija
 2. Ciper
 3. Danska (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Hovedstaden, Sjælland, Midtjylland in Nordjylland
 4. Estonija
 5. Francija (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Ile-de-France, Centre-Val de Loire, Bourgogne-Franche-Comté, Normandija, Hauts-de-France, Grand Est, Pays de la Loire, Bretanja, Nouvelle-Aquitaine, Occitanie, Auvergne-Rhône-Alpes in Provence-Alpes-Côte d’Azur ter čezmorsko ozemlje Guadeloupe
 6. Grčija (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Attiki, Notio Aigaio, Kriti, Kentriki Makedonia, Dytiki Makedonia, Thessalia, Ionia Nisia, Dytiki Ellada in Sterea Ellada
 7. Hrvaška (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Jadranska Hrvaška, Grad Zagreb in Severna Hrvatska
 8. Islandija
 9. Italija (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Valle d’Aosta/Vallée d’Aoste, Kampanja, Basilicata in Kalabrija
 10. Latvija
 11. Litva
 12. Luksemburg
 13. Madžarska
 14. Nemčija (samo posamezne administrativne enote): administrativna enota Baden-Württemberg
 15. Norveška (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Oslo, Vestfold og Telemark, Agder in Troms og Finnmark
 16. Portugalska (samo posamezne administrativne enote): administrativna enota Continente in avtonomna regija Azori
 17. Španija (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Aragonija, Principado de Asturias, País Vasco, Comunidad Foral de Navarra, Comunidad de Madrid, Castilla y León, Castilla-La Mancha, Extremadura, Katalonija, Región de Murcia in Ciudad de Melilla
 18. Švedska (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Stockholm, Ostra Mellansverige, Sydsverige, Vastsverige in Mellersta Norrland
 19. Švica
Tretje države
 1. Črna Gora

CELOTEN SEZNAM TUKAJ: LINK

Rdeči seznam držav
 
Na območju na rdečem seznamu je:
 
je stopnja skupno prijavljenih primerov okužbe s SARS-CoV-2 v 14-dnevnem obdobju med 75 in 200 in stopnja pozitivnih testov na prisotnost SARS-CoV-2 4 % ali višja ali
je stopnja skupno prijavljenih primerov okužbe s SARS-CoV-2 v 14-dnevnem obdobju višja od 200, vendar nižja od 500.
Oseba, ki prihaja z območja na rdečem seznamu, mora ob vstopu v Slovenijo predložiti test PCR (ni možnosti predložitve testa HAG). Po vstopu v Slovenijo se napoti v karanteno na domu za deset dni. Osebi pa ni treba predložiti testa PCR in tudi ne bo napotena v karanteno na domu, če predloži potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike.
 
Države članice EU/schengenskega območja:
 
 1. Andora
 2. Francija (samo posamezne administrativne enote): čezmorsko ozemlje La Réunion
 3. Kraljevina Nizozemska
 4. Španija (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Andaluzija, Kanarski otoki, Kantabrija in La Rioja
 5. Švedska (samo posamezne administrativne enote): administrativne enote Smaland Med Oarna, Norra Mellansverige in Ovre Norrland
Tretje države
 
 1. Afganistan
 2. Alžirija
 3. Angola
 4. Bahami
 5. Bangladeš
 6. Belize
 7. Belorusija
 8. Benin
 9. Burkina Faso
 10. Burundi
 11. Butan
 12. Čad
 13. Demokratična republika Kongo
 14. Dominikanska republika
 15. Džibuti
 16. Ekvatorialna Gvineja
 17. Eritreja
 18. Etiopija
 19. Filipini
 20. Gabon
 21. Gambija
 22. Gana
 23. Gruzija
 24. Gvajana
 25. Gvatemala
 26. Gvineja
 27. Gvineja Bissau
 28. Haiti
 29. Honduras
 30. Indonezija
 31. Irak
 32. Jemen
 33. Jordanija
 34. Južni Sudan
 35. Kamerun
 36. Katar
 37. Kazahstan
 38. Kenija
 39. Kirgizija
 40. Komori
 41. Kuba
 42. Liberija
 43. Libija
 44. Madagaskar
 45. Mali
 46. Maroko
 47. Mavretanija
 48. Mehika
 49. Niger
 50. Nigerija
 51. Nikaragva
 52. Oman
 53. Pakistan
 54. Panama
 55. Papua Nova Gvineja
 56. Republika Kongo
 57. Rusija
 58. Salvador
 59. Savdska Arabija
 60. Senegal
 61. Severna Koreja
 62. Sierra Leone
 63. Slonokoščena obala
 64. Somalija
 65. Srednjeafriška republika
 66. Sveta Lucija
 67. Tadžikistan
 68. Togo
 69. Turčija
 70. Turkmenistan
 71. Uzbekistan
 72. Venezuela
 73. Vzhodni Timor
 74. Združeni arabski emirati
 75. Temno rdeči seznam držav
CELOTEN SEZNAM TUKAJ: LINK
 
Na območju na temno rdečem seznamu je:
 
 • je stopnja skupno prijavljenih primerov okužbe s SARS-CoV-2 v 14-dnevnem obdobju 500 ali več na 100.000 prebivalcev,
 • obstaja povečana pojavnost bolj nevarnih različic virusa SARS-CoV-2,
 • za območja ni na voljo dovolj informacij za oceno epidemiološke situacije ali
 • je število opravljenih testov na prisotnost SARS-CoV-2 v zadnjem tednu enako ali nižje od 300 na 100.000 prebivalcev.
 • Oseba, ki prihaja z območja na temno rdečem seznamu, mora ob vstopu v Slovenijo predložiti test PCR (ni možnosti predložitve testa HAG). Po vstopu v Slovenijo se napoti v karanteno na domu za deset dni. Osebi pa ni treba predložiti testa PCR in tudi ne bo napotena v karanteno na domu, če predloži potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike.
 
Države članice EU/schengenskega območja:
 
 1. Francija (samo posamezne administrativne enote): čezmorsko ozemlje Guyane
 2. Irska
 3. Lihtenštajn
Tretje države
 
 1. Argentina
 2. Bahrajn
 3. Bocvana
 4. Bolivija
 5. Brazilija
 6. Čile
 7. Egipt
 8. Ekvador
 9. Esvatini
 10. Indija
 11. Iran
 12. Južna Afrika
 13. Kolumbija
 14. Kostarika
 15. Kuvajt
 16. Lesoto
 17. Malavi
 18. Maldivi
 19. Malezija
 20. Mongolija
 21. Mozambik
 22. Namibija
 23. Nepal
 24. Paragvaj
 25. Peru
 26. Sejšeli
 27. Sirija
 28. Sudan
 29. Surinam
 30. Šrilanka
 31. Tanzanija
 32. Trinidad in Tobago
 33. Tunizija
 34. Urugvaj
 35. Zambija
 36. Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske
 37. Zelenortski otoki
 38. Zimbabve
negativni test (HAT ali PCR) je priznan, če je opravljen v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Rusiji, Srbiji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike, na kontrolnih točkah na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet pa tudi, če je opravljen v Turčiji, in je naveden na skupnem seznamu hitrih antigenskih testov, ki je objavljen na povezavi:
 
 
Za povratek iz oranžnih in zelenih področij ni omejitev.
Med te po novem spada večina EU regij in držav. več zgoraj na zemljevidu ali spodaj na poimenskem seznamu.
 
Na rdečem seznam od EU držav ostaja le še Irska, Nizozemska.in deli Španije ter Švedske.
 
Pogoji za povratek iz temno rdečih področij bodo enaki kot pogoji za povratek iz rdečih področij – pogoj PCT ali 10-dnevna karantena (ki se lahko po petih dneh prekine z negativnim (PCR?) testom)
Med med izjeme za vstop v Slovenijo brez karantene in brez negativnega izvida testa po spadajo tudi otroci do 15 leta v organizirani skupini v spremstvu vzgojitelja, učitelja ali skrbnika
 
 
Omejitve nekaterih destinacij, trenutno zanimivih za potovanja.
Omejitve in pravila držav se ves čas spreminjajo, zato vam priporočamo, da pred potovanjem pokličete na slovensko veleposlaništvo ali konzulat v državi, kamor potujete in se pozanimate o najnovejših pogojih za vstop v želeno državo.
 
Albanija – PCR test ni potreben.
Anglija in Škotska – negativen COVID-19 test, ki ni starejši od 72 ur od trenutka odvzema brisa
so napoteni v 10-dnevno karateno (kljub negativnem testu)
so testirani 2. in 8. dan karantene
po desetih dneh lahko karanteno zapustijo
Pogoji za povratek v Slovenijo:
ali negativen PCR test, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa
ali dokazilo o prebolelosti z zdravniškim potrdilom
ali dokazilo o cepljenju
Irska – negativen PCR test, ki ni starejši od 72 ur pred odhodom na Irsko
na Irskem je obvezna 14 dnevna karantena, ki jo lahko potniki prekinejo po 5 dneh z negativnih PCR testom
Pogoji za povratek v Slovenijo:
ali negativen PCR test, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa
ali dokazilo o prebolelosti z zdravniškim potrdilom
ali dokazilo o cepljenju
Ciper – PCR test ne sme biti starejši od 72ur, ponovno testiranje ob prihodu na Ciper na lastne stroške, otroci do 12. leta testiranja ne potrebujejo. Cepljeni so izjema in ne potrebujejo testiranj (prvi dan po končanem drugem odmerku cepiva oz. 14 dni po cepivu Johnson&Johnson).
Dominikanska Republika – vstop v državo brez testa (a pozor – test lahko zahteva letalska družba, s katero potujete).
Egipt – PCR ne sme biti starejši od 72ur, lahko pa se ga naredi pri vstopu v Egipt (cena 30$), če je let direkten, brez prestopanja in če letalska družba to dovoljuje. Otroci do 6. leta testa ne potrebujejo.
Francija – PCR test ne sme biti starejši od 72ur, ponovno testiranje ob prihodu na v Francijo, otroci do 11. leta testiranja ne potrebujejo.
Grčija – vstop dovoljen s PCR testom (72ur), razen za cepljene (14 dni po zadnjem predvidenem odmerku) ali prebolele (več kot 2 meseca in manj kot 9 mesecev nazaj); otroci do 6. leta testa ne potrebujejo.
Kostarika – vstop v državo brez testa (a pozor – test lahko zahteva letalska družba, s katero potujete).
Maldivi – PCR test ne sme biti starejši od 96ur, testiranje tudi za otroke, ki so starejši od 1 leta.
Malta – PCR test ne sme biti starejši od 72ur,otroci do 5. leta testa ne potrebujejo. Preboleli in precepljeni niso izjema.
Mehika – vstop v državo brez testa (a pozor – test lahko zahteva letalska družba, s katero potujete).
Portugalska – PCR test ne sme biti starejši od 72ur, otroci do 2. leta testa ne potrebujejo.
Španija – PCR test ne sme biti starejši od 72ur, otroci do 12. leta testa ne potrebujejo (na potrdilu PCR testa mora biti zapisana številka potnega lista ali osebne izkaznice). Izjema so preboleli (vsaj 11 dni in ne več kot 180 dni od pozitivnega testa) in precepljeni (14 dni od zadnjega predvidenega odmerka).
Švica  polno cepljeni potniki lahko vstopijo brez omejitev, zahtevano je potrdilo o cepljenju v angleškem ali nemškem jeziku
preboleli potniki lahko vstopijo brez omejitev, zahtevano je potrdilo o pozitivnem testu na covid-19 ter zdravniško potrdilo o prebolelosti
potniki, ki vstopajo v državo z letalskim prevozom morajo imeti negativen PCR test, ki ni starejši od 72 ur ali hitri test, HAGT ki ni starejši od 24 ur
ostali potniki, ki vstopajo v državo z organiziranim prevozom (avtobus) potrebujejo negativen PCR test, ki ni starejši od 72 ur
Pogoji za povratek v Slovenijo
Ni omejitev ob povratku (Švica ni uvrščena na rdeči ali temnordeči seznam držav).
Tanzanija (Zanzibar) – vstop v državo s PCR testom, ki ne sme biti starejši od 72ur
Turčija – vstop dovoljen s PCR testom (72ur) ali hitrim testom (48ur), razen za cepljene (14 dni po cepljenju) ali prebolele v zadnjih 6 mesecih; otroci do 6. leta testa ne potrebujejo. Pozor! Slovensko veleposlaništvo v Ankari
UAE – Dubaj – PCR test ne sme biti starejši od 72ur, Abu Dhabi se lahko obišče brez karantene po 10 dneh bivanja v Dubaju.

Za vse informacije in ponudbe smo na voljo na [email protected] ali na +386 1 828 0257‼😍😍
GARANTIRAMO najboljše cene, če najdete boljšo vam jo dodatno znižamo‼

Potuj s stilom, potuj s Top 10 Potovanja! ;)

Oglejte si vse članke